Skip To Content
OIM Voetzorg Orthopedische schoenen

Tips voor gebruik en onderhoud van orthopedische schoenen

Tips voor gebruik en onderhoud van orthopedische schoenen

Het is belangrijk om goed voor je orthopedische schoenen te zorgen. Daarnaast is het belangrijk dat je goed aan de schoenen kunt wennen. Op deze pagina geven we je tips voor het gebruik en onderhoud van je orthopedische schoenen.

Loop je schoenen met zorg in

Gun je voet en schoen de gelegenheid aan elkaar te wennen. Hoewel het schoeisel voor je op maat is gemaakt, moeten je voeten wennen aan de correctie en ondersteuning die je schoenen geven. Een inlooptijd is dus noodzakelijk. Wij adviseren je gebruik te maken van het volgende inloopschema:

  • Dag 1: 1 uur
  • Dag 2: 2 keer 1 uur
  • Dag 3: 3 keer 1 uur
  • Dag 4: 3 keer 2 uur
  • Dag 5: Bij geen problemen langer

Heb je problemen tijdens het inlopen van je schoenen, neem dan contact op met ons voor een afspraak.

Wilt u een afspraak maken?
Schoenen aan- en uittrekken
OIM Voetzorg Schoen met zool

Schoenen aan- en uittrekken

Maak de sluiting bij het aan- en uittrekken altijd volledig los. Dat is makkelijker en voor de schoenen beter. Bij het aantrekken kun je het beste gebruik maken van een schoenlepel. Zo voorkom je dat de schoenen onnodig vervormen. Plaats je voet goed achterin de schoen. Maak vervolgens de sluiting weer stevig vast. Zo voorkom je het schuiven van de voeten in je schoenen.

Poets je schoenen elke week

Poets je schoenen elke week

Zorgvuldig onderhoud bevordert de gebruiksduur van je kostbare schoenen. Poets leren schoenen daarom minimaal één keer per week met een schoencrème.
Suède- en nubuckschoenen borstel je met een suèdeborstel of een nubuckblokje. Spuit je schoenen elke maand in met een beschermspray. Deze onderhoudsmiddelen zijn ook bij OIM Orthopedie verkrijgbaar.

Laat je schoenen luchten
OIM Voetzorg Schoen met zool

Laat je schoenen luchten

Lucht je schoenen regelmatig. Laat de sluiting helemaal open, als je je schoenen uit hebt. Dan kunnen ze drogen en blijven ze goed in model.

Spuit je schoenen in

Spuit je schoenen in

Spuit je schoenen elke maand in met een beschermspray. Deze onderhoudsmiddelen zijn ook bij OIM verkrijgbaar.

Wissel regelmatig
OIM Voetzorg stoffen

Wissel regelmatig

Draag je schoenen niet langer dan twee dagen achter elkaar. Wisselen is noodzakelijk. Hiermee verleng je namelijk de levensduur van je schoenen.

Laten drogen

Laten drogen

Zijn je schoenen erg nat? Zet ze nooit bij een warmtebron, dat is niet goed voor het leer. Laat ze drogen op kamertemperatuur. Doe er eventueel kranten in.

Tijdig repareren
OIM Voetzorg Drukmeting

Tijdig repareren

Zijn de hakken of zolen van je schoenen versleten, loop er dan niet mee door. Dit kan onherstelbare schade aanrichten. Laat je hakken en zolen dus op tijd vervangen. Wij voeren deze reparaties graag voor je uit.

Wilt u een afspraak maken?